Vakantiehuis durbuy - Ligging, geschiedenis Durbuy

Locatie

Deze pagina delen met vrienden op facebook

Ons vakantiehuis is gelegen middenin de Belgische Ardennen in het kleinste stadje ter wereld.

Durbuy bevindt zich in de provincie Luxemburg, een 120 km van Brussel, in het hart van de driehoek 'Luik-Namen-Marche'. Autosnelwegen en secundaire wegen leiden u er zonder problemen naartoe. De trein, het symbool van modernisme, komt niet tot in Durbuy, maar houdt halt in Barvaux.


Je kan ons vinden in rue Des Crêtes 42 te 6940 Durbuy op de splitsing met de rue Saint Amour, op wandelafstand van het centrum van Durbuy en op minder dan 1 km van een subtropisch zwembad.Grotere kaart weergeven


Grotere kaart weergeven

Grotere kaart weergeven


Het gejaagde leven, de snelheid en de vervuiling dringen niet door de oude muren van de stad en maskeren ook het kabbelen van het water niet.
Aan de Ourthe gelegen vormt Durbuy het pittoreske hart van de Ardennen. De Ourthe is een bevoorrechte rendez-vous plaats voor liefhebbers van de natuur.
Durbuy, omsloten door een prachtige natuur, doorspekt van rivieren en bossen, is het ideale toevluchtsoord geworden voor zij die dromen van rust, recreatie en ontspanning.

Houdt u van rust, van een actieve vakantie, of wilt u zichzelf eens culinair verwennen? Durbuy biedt alle mogelijkheden. Ver van de drukte van de grootsteden ontvouwt het platteland zich als een borduurwerk van vruchtbare velden, welvarende hoeves en kleine ongedwongen wegen.

Durbuy ontdekken is een beetje terugkeren naar het verleden. Het lijkt wel alsof de allerkleinste stad ter wereld zich als een prentenboek openstelt voor bezoekers, die het zonder haast doorbladeren. Durbuy is immers een belangrijk centrum van vredigheid, harmonie en eeuwenoude tradities.

Durbuy verwierf het statuut van stad in 1331, niet zozeer omdat het een belangrijke of grote stad was, dan wel omwille van het belang als commercieel en juridisch centrum.
Nadat Durbuy stadsrechten verwierf, werd het leven in en om de stad eeuwenlang bepaald door de "Heren van Durbuy". Tegenwoordig is het kleinste stadje van de wereld een trekpleister voor velen. Durbuy is de plaats geworden waar iedereen haar vrije tijd op een plezierige wijze kan invullen.

Door zijn strategische ligging aan de grens van de provincie Luxemburg had Durbuy tot de 14° eeuw een belangrijke functie in een verdedigingswal die zich uitstrekte tot La Roche. De kleine stad was daar goed voor uitgerust: belangrijke stadswallen, een kasteel op een steile rots. Aan de ingang van de stad, net voorbij de oude brug over de Ourthe, bevindt zich het 11°-eeuwse kasteel van de graven d'Ursel. De familie d'Ursel herbouwde het kasteel in de 17° eeuw op de ruines van de oude burcht. Verder zijn ook de Sint-Niklaaskerk uit de 17° en 18° eeuw (doopvont uit de 16° eeuw) en het oude klooster van de Récollets een bezoek waard. In een zeer homogeen en pittoresk geheel van oude huizen valt de oude graanhal met zijn schitterende vakwerkgevel op. De eerste geschreven vermelding van dit gebouw dateert uit 1380. Het diende voornamelijk als gerechtsgebouw en zetel van de stadsadministratie. Het huidige gebouw, dat stamt uit de 16° eeuw en herbouwd werd in de 18°eeuw, wordt op dit ogenblik opgeknapt.

Nuttige links

Site Durbuy
Site subtropisch zwembad

Huur ons vakantiehuis voor uw welverdiende vakantie in de Ardennen.