Vakantiehuis Durbuy - Wat te beleven en te bezichtigen in Durbuy en omgeving

Het bezoeken waard

Gesorteerd volgens afstand
Deze pagina delen met vrienden op facebook

- Confiturerie Saint -Amour

- De Belvédère of het uitzichtspunt

- Adventure Valley

- Microbrouwerij La Ferme Au Chêne

- Parc des Topia ires

- Labyrint Barvaux

- Hare Krishna Radhadesh

- Domein Hottemme

- Domein de Palogne

- Falconidae "de oudste valkerij in België"

- Ontdekkings centrum van de rivier

- Grotten Hotton

- Museum van de Toeristische tram van de Aisne

- Chocolaterie Defroidmont

- Chlorophylle

- Le Monde Sauvage

- Grotten van Remouchamps

- De ambachtelijke brouwerij Saint monon in Bambly

- Het wildpark

- Malagne

- Museum van het Ardennenoffensief

- Parc Des Roches

- Provinciaal Domein de Chevetogne

- Abdij van Chevetogne

- De Grotten van Han

- Het wildpark van Han

- HDecember 1944 historisch museum

- Klokken- en Carillonmuseum

- Puzzel Planet

- Plopsa Coo

- Houtopia, de kinderwereld

- Aqua center Aqua l'O

- Escargots "Petit-Gris de Namur"

- Subtropisch zwembad Sunparks

- Euro Space Center

- La Ferme des Bisons

- Evenementenkalender


 • Confiturerie Saint -Amour (100 m) :

  Het beroep van ambachtelijk confituur maken ging hier over van vader op zoon. Door de seizoenen heen werden de schatten verwerkt, die geoogst werden in de directe omgeving, de tuinen en het kreupelhout van de Ardense wouden. Men maakt confituur van bloemen en wilde vruchten, maar ook traditionele confituur, gearomatiseerde azijn en geneeskrachtige producten zoals massageolie, balsems, tijmsiroop ... Een videofilm van acht minuten toont het fabricageproces. In de werkplaatsen bevinden zich borden met een korte uitleg


 • De Belvédère of het uitzichtspunt (300 m) :

  Je kijkt daarboven als het ware over de stad heen. Het panorama loont de moeite. Langs de Belvédère of het uitzichtspunt kan je het centrum bereiken via een steile weg. Voor wie het liever rustig aan doet, kan het toeristisch treintje nemen (alleen in het toeristisch seizoen).


 • Microbrouwerij La Ferme Au Chêne(1 km):

  De microbrouwerij Marckloff, in 1989 gevestigd in het restaurant van de "Ferme au chêne" in het centrum van Durbuy, zet een oude traditie voort uit de 14de eeuw. Een microbrouwerij heeft beperkte afmetingen en verkoopt zijn product binnen een kort circuit (van brouwerij naar café). De fabricatiecyclus neemt een goede maand in beslag. De Marckloff is een amberkleurig bier.


 • Adventure Valley(1 km):

  Adventure Valley is ontstaan uit de samenwerking van Durbuy adventure (overgenomen door Marc Coucke) en la Petite Merveille (LPM) van Bart Maertens.

  Het is één groot park geworden met verschillende activiteiten.

  Het chellenge park is een avontuur op grote hoogte en bestaat uit zes hoogteparcours op drie verschillende hoogtes met meer dan 100 hindernissen, verschillende ziplines en een klimmuur met drie routes.

  Speleo Experience deze grot werd samen met enkele ervaren spelologen ontworpen om u te laten proeven van het echtewerk.
  De grot is toegankelijk vanaf 6 jaar en er zijn 3 verschillende routes volgens niveau. Dankzij vijf themazalen voorzien van meertalige en geïllustreerde panelen is er een flinke dosis informatie beschikbaar over de wereld van grotten.

  Een Klimbos. Klouter, klim en overbrug verschillende hindernissen tussen de bomen op verschillende hoogtes.

  Via Verrata. Er zijn 4 routes (van gemakkelijk tot moeilijk) die lopen langs een stalen kabel met een expoglider systeem tot 35m hoog. U kan op uw eigen tempo klimmen en boven genieten van een adembenemend uitzicht.

  De free fall is een spectaculaire vrije val, de hoogste van België!

  Een duo zipline. Een dubbele zipline voor tweemaal zoveel spanning.

  Maga zipline. Ontdekt de langste zipline van de Benelux. Deze unieke ervaring laat je zippen over een afstand van 1 km, verdeeld over 3 ziplines.

  Rollercoaster zipline. De perfecte combinatie van een achtbaan en een zipline over een afstand van 590 m. De Rollercoaster zipline biedt u de sensatie en de vrije vlucht van een zipline en het draaien en tollen van een achtbaan.

  Pamperpaal. deze verticale klimpaal daagt je uit. De bedoeling is tot boven klimmen en je angst te overwinnen door rustig te gaan staan en een voorwaartse sprong te maken tot aan de bel.

  Een verticale natuurlijke klimmuur van 20 meter bestaande uit verschillende elementen in de oude steengroeve van Rome.

  De tubing glijbaan van meer dan 200 meter is uniek in België.

  Een nettenpark tussen de bomen.

  Lasergame indoor.

  Een mini golf.

  Een groot nieuw speelplein voor de kinderen. • Parc des Topiaires (2,3 km) :

  Een park met een collectie van buksbomen (beter bekent als buxussen). Ze worden elke jaar in de vorm van dieren of voorwerpen gesnoeid. Het park (1 hectare groot) bestaat uit meer dan 250 figuren en sommige planten zijn meer dan 120 jaar oud.


 • Labyrint Barvaux (4 km) :

  Het labyrint is een nieuw en uniek concept in de wereld van de themaparken. Het is een reusachtige, méér dan 8 hectare groot, doolhof van maïs, waarin iedereen, jong en minder jong, klein en minder klein, graag verdwaalt. Elk seizoen verandert zowel het thema als de vorm van het labyrint. Hierdoor staat het labyrint borg voor lol en amusement. Elke keer opnieuw.


 • Hare Krishna Radhadesh (4,5 km) :

  De Hare Krishna-beweging, is een wereldwijde gemeenschap van toegewijden van Krishna, de allerhoogste persoonlijkheid Gods. Op het domein van Radhadesh worden er dagelijks rondleidingen verzorgd het hele jaar door, je kan er onder andere een ambachtelijke bakkerij, een vegetarisch restaurant, een boetiek, een boekenwinkel met spirituele literatuur en een cafetaria vinden.


 • Domein Hottemme (9 km) :

  Het groendomein in een met bloemen en planten aangelegd park. Het park is heel het jaar gratis toegankelijk voor wandelingen.
  Onthaal en tentoonstellingsruimte:
  Uniek in België, een geheel van meer dan 50 biorama's opgesplits is 7 educatieve thema's: het platte land, het bos, de oevers, de migratie, het beleid van het natuurlijke erfgoed, de menselijke uitwerking en een kijk op het verleden, door een enscenering van zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën en insecten.


 • Domein de Palogne (11 km) :

  Het domein de Palonge heet u welkom voor talloze activiteiten: kajaks, mountainbikes, E-bike, speeltuin, minigolfn valkerij, bezoek aan de burcht van Logne, archeologisch museum, schattenjacht, bakkerijmuseum, wandeling, ...


 • Falconidae "de oudste valkerij in België" (11 km):

  Falconidae biedt U een...
  een historische valkerijvoorstelling in het adembenemende decor van "Château fort de logne!" in de regio van DURBUY.
  Diverse roofvogelsoorten zoals : valken, buizerds, uilen, gieren en arenden worden U getoond op de meest natuurlijke wijze.
  De burcht welke hoog op de rotsen is gesitueerd laat ons toe alle roofvogels in hun natuurlijk element te tonen.
  Het is niet ongewoon dat de arenden tot op 300 m. hoog over de vallei zweven, valken verdwijnen soms in de wolken, om zich daarna met een adembenemende duikvlucht, met snelheden van meer dan 250 km/u. aan U te tonen.
  De uilen maken dan weer diskreet gebruik van de grillige vormen van de burcht. Kortom een valkerij voorstelling om niet te missen !!!


 • Ontdekkings centrum van de rivier (12.5 km):

  Een ontdekkingstocht doorheen de wereld van het water. De rivier leren kennen en haar rol begrijpen. Een leefwereld ontdekken waar velen niet eens weet van hebben.
  Je kan de fauna en flora van de Ourthe ontdekken in 16 aquariums en een 12m lange reconstructie van de rivierarm.
  Er zijn 5 thematuinen en een mini golf.


 • Grotten Hotton (15 km) :

  Uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië. Betreed de reuzengalerijen. Hier ontdekt u de rijk vorm- en kleurschakeringen van de kalkafzettingen. Kijk in een 35m diepe put. Bewonder de broze draperieën en luister naar de grommende stroom.


 • Museum van de Toeristische tram van de Aisne (15 km) :

  De Toeristische Tramlijn van het Aisnedal is een levend museum van de Ardense buurtspoorwegen, waar de bezoeker de kans krijgt om te reizen zoals onze grootouders in de periode 1885 tot 1960, en dat in open of gesloten rijtuigen, al naargelang het weer. Tijdens een rit met de Toeristische Tramlijn van het Aisnedal ontdekken de reizigers enkele stukjes ongerept groen en genieten ze van een aangename en leerrijke tocht met natuur en authenticiteit als kernwoorden.


 • Chocolaterie Defroidmont (18 km) :

  Philippe Defroidmont ontdekte zijn passie voor chocolade in de familiebakkerij-patisserie. Met zijn vrouw, Christiane, richtte hij 1984 een chocolaterie op. Sinds 2006, is de chocolaterie gevestigd aan de rand van het bos van het Pays d'Erezée in het hartje van de Belgische Ardennen.

  De vervaardiging wordt volledig uitgevoerd met respect voor de artisanale traditie met producten van de hoogste kwaliteit en 100% cacaoboter. Bij een bezoek kunt u zien hoe de chocola op ambachtelijke wijze verwerkt wordt tot pralines,chocoladerepen en -figuren, verschillende vullingen zoals praliné, ganache, marsepein, karamel, verse room maken deel uit van de assortimenten.

  In een 12 minuten durende film ziet u het gehele productieproces: Van het oogsten van de cacaovruchten tot de uiteindelijke pralines. Daarna krijgt u natuurlijk een van de producten te proeven. Zo vers heeft u nog nooit een praline gegeten! Na de film kunt u nog even in de werkplaats kijken hoe het werk er in het echt aan toe gaat.

  In het winkeltje zijn alle producten te koop zijn, maar ook allerlei ambachtelijke producten uit de streek.

 • Chlorophylle (19 km) :

  Een nieuw park van negen hectaren met een avontuurlijke weg langs 30 verbazingwekkende attracties waardoor u al spelend de 1001 geheimen van het woud zal kunnen ontdekken.


 • Le Monde Sauvage (25 km) :

  Een bezoek aan dit park moet zeker op uw agenda staan. U kunt er wandeling maken door het park, er is een safaripark, een 3D-cinema, een speelplein voor groot en klein, er is een zeeleeuwenshow, ook is er een kinderboerderij, allerhande vogels zijn te bezichtigen in de grote volières, waaronder ook roofvogels.


 • Grotten van Remouchamps (28 km) :

  De Grotten van Remouchamps wordt sinds 1828 door toeristen bezocht. De harshoudende fakkels die destijds door de eerste bezoekers gebruikt werden, moeten maar een vage indruk nagelaten hebben, in vergelijking met de pracht dat heden te zien is, dankzij de luister van de moderne verlichting. De mysterieuze sfeer die hierdoor gecreëerd wordt overschrijdt van verre de glansrijke ondergrond.


 • De ambachtelijke brouwerij Saint monon in Bambly (29,4 km) :

  Pierre Jacob brouwt 3 bieren: een amber (6.5°), een smaakvol bruin (7.5°) en één op basis van honing (8°). Ze worden gebrouwd op basis van natuurlijke producten.


 • Het wildpark (30 km) :

  Het Wildpark bevindt zich op 2 km van het stadscentrum van La Roche en Ardenne, in een buitengewoon kader. Langs het parcours van 1200 meter, dat u te voet aflegt, kunt u herten, hinden,damherten, moeflons, wolven, lynxen, wilde katten, vossen, bizons, uilen en boerderijdieren bewonderen.


 • Malagne (30 km) :

  Malagne, de Gallo-Romeinse site, is sinds 1996 geopend. Het archeologisch park van Rochefort ligt rond de uitgegraven, versterkte, gerestaureerde en gedeeltelijk heropgetrokken overblijfselen van een van de grootste Romeinse villa's in Noord-Gallië. Je vindt er een levendig museum in open lucht, een polyvalent cultureel centrum over de Gallo-Romeinse tijd, een experimentele boerderij, een didactisch centrum.


 • Museum van het Ardennenoffensief (30 km) :

  Dit museum van +/- 1.500m² telt drie verdiepingen. De bezoeker ontdekt meer dan 120 poppen van Amerikaanse, Engelse, Duitse en zelfs Schotse soldaten in gevechtsuitrusting, evenals uniformen van veteranen die aan de Slag om de Ardennen deelnamen. Eveneens te bezichtigen : een indrukwekkende verzameling wapens (licht en zwaar geschut), foto's, persoonlijke voorwerpen en uitrustingen die ter plaatse gevonden werden, evenals een twintigtal militaire voertuigen.


 • Parc des Roches (30 km) :

  In het park is er een verwarmd openlucht zwembad, een minigolf en een leuk speeltuintje voor de kleintjes.


 • Provinciaal Domein de Chevetogne (34 km) :

  In één van de mooiste landschappen van Wallonië, in een natuurlijk patrimonium van ongelooflijke schoonheid tussen Famenne en Condroz, ligt het domein van Chevetogne, dat sinds de 20e eeuw is geëvolueerd tot een toeristische trekpleister. Deze site van zo'n 550 hectares is ideaal voor families, eenzame wandelaars, liefhebbers van de natuur… Zeven thematische tuinen werden aangelegd, die het kasteel verbindt met de meren van het domein. De aangelegde bospaden bieden bovendien de mogelijkheid interessante geleide of vrije wandeling te maken door de bossen.

  De kinderboerderij is een replica van een echte vierkantshoeve, gebouwd op maat van de allerkleinsten. De verschillende plaatsen, zoals schaapskooi, varkensstal, schuur, … laten hen op een leuke, speelse en verrassende manier het boerenleven ontdekken. Het parcours is zo opgesteld dat het de interesse en de psychomotorische ontwikkeling van de kinderen stimuleert. De animatie gaat buiten verder op de hoenderhof.

  De tien fabelachtige speeltuinen van het domein van Chevetogne staan garant voor uren speelplezier voor de kleintjes van 3 tot 10 jaar.

  Verder is er nog een verwarmd buitenzwembad, een natuur museum, sportfaciliteiten zoals minigolf, tennispleinen, basketpleinen, .. • Abdij van Chevetogne (34 km) :

  Een internationale Benedictijner klooster, met de officiële Franse naam Monastère de l'Exaltation de la Sainte Croix (Klooster van de Heilige Kruisverheffing). Het klooster werd in 1925 gesticht door Dom Lambert Beauduin (1873-1960). Op 11 december 1990 werd de priorij verheven tot abdij.


 • De grotten van Han (37 km) :

  Vanuit het centrum van het dorp brengt een klein schilderachtig treintje u naar de ingang van de grot. Vervolgens leiden meertalige gidsen u door stuk voor stuk prachtige zalen. En als klap op de vuurpijl, maakt u een boottocht op de ondergrondse rivier.


 • Het wildpark van Han (37 km) :

  Uniek in zijn soort, het wildpark is verkozen tot het beste wildlife dierenpark in België.
  Te voet of met de safari car gaat u op avontuur in deze rustige omgeving van 250 hectare groot.
  Het wildpark is het enige park in België waar men de Europese "big five" kan bezichtigen, de wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat.


 • December 1944 historisch museum (42 km) :

  Het museum December 1944 geeft getrouw de geschiedenis weer en laat de bezoekers één van de belangrijkste Europese collecties zien. Het laat op levendige wijze de geschiedenis herleven door 15 diorama's, (pantser)voertuigen, geschut, allemaal voorzien van de originele uitrusting, evenals algemeenheden, meer dan duizend insignes, wapers en uitrusting.


 • Klokken- en Carillonmuseum (43 km) :

  In het klokken- en Carillinmuseum maakt u via een audiovisuele voorstelling kennis met de geschiedenis van de gieterij in Tellin, het fabriceren van een klok, maar ook met de beroepsgeheimen van de metaalgieter. Bovendien kunt u genieten van een verbazende collectie torenhaantjes en uurwerken.


 • Val de Wanne - Puzzel Planet (43 km) :

  Op één van de langste skipiste van België kan je in de zomer met een devalkart of trike, vanaf een hoogte van 500m de helling afrollen. Na aankomst onderaan de skipiste trekt de sleeplift u weer omhoog.
  Je kan ook de super down-hill doen van 5km dwars door het bos.
  Verder kan je nog tubin, bmx, go-kart, challenge parcours, schietprogramma, GPS wandeltochten, mountainbike, wildwaterkano, kajak, aventure.
  Ook is er op een oppervlak van 2500 m2 en met een lengte van 2,5 km, op twee niveaus het grootste houten labyrint ter wereld. Een enorme uitdaging voor jong en oud, die droomt van avontuurlijke ontdekkingsreizen. Geniet van het plezier, de spanning en de emotie gedurende een tocht van één à anderhalf uur. Met uiteindelijk de voldoening de vier torens en de uitgang te vinden. Kies zelf je moeilijkheidsgraad. En wil je niet verder, dan zijn er genoeg mogelijkheden voor een voortijdige escape.


 • Plopsa Coo (45 km) :

  Aan de voet van de beroemde watervallen vind je Plopsa Coo: de thuis van je Plopsavriendjes in de Belgische Ardennen. Deze toeristische site is vrij toegankelijk. Zo kunnen jong en oud gratis genieten van de magische Plopsa-sfeer. Zin in avontuur? De durvers leven zich uit op de Bobslee, de Coaster, de Splach of de Karting. Samen met Piet Piraat ontdekken ze de woeste zee in de gloednieuwe Octopus. De kleinste bezoekertjes verkennen de tuin van Plop op de rug van de konijntjes, gaan Mega Mindy achterna met de vliegende fietsen en dwalen samen met Samson & Gert door het labyrint.
  Hou je meer van de natuur? Ga dan op ontdekking in het wildpark of geniet vanuit de zetellift van het verbluffende zicht op de Amblèvevallei. In Plopsa Coo word je overspoeld door een waterval van avontuur


 • Houtopia, de kinderwereld (45 km) :

  Waar je je ogen uitkijkt en een massa dingen ontdekt, waar je je bewust wordt van de echte waarden van het kindzijn. Gezondheid, veilig, verdraagzaamheid en milieu.
  In Houtopia ontdekt je deze vier thema's in drie fases:
  - het multimedia gebeuren op maar liefst vijf schermen, dat in een werveling van beelden emoties en speciale effecten de rechten en de plichten van het kind in scène zet.
  - De ontdekkingsruimte waardoor je een tocht maakt vol leuke en leerzame ervaringen : een reddingsoperatie in een computergestuurde stad, de ontdekking van je zintuigen in een oude tempel, een reis door het menselijk lichaam…
  - De prachtige speeltuin waar iedereen plezier beleeft in het prachtige kader van de Ourthevallei. Bovendien kan men in het hoogseizoen genieten van twee reusachtige opblaasbare constructies.


 • Aqua center Aqua l'O (49 km) :

  Aqual'O kan u een hele reeks uiterst moderne uitrustingen aanbieden om te relaxen: diverse types van stortbaden, water onder druk met een hele serie soorten stralen voor herstellende massages, een waterval, een bubbelbad en jacuzzi met regelbare hydrojets, een bad voor balneotherapie op hoge temperatuur (36°- 38°). Een Turks bad en een sauna vervolledigen de uitrusting.
  De onderwaterverlichting zorgt voor een bijzonder aangename sfeer.
  Voor hen die houden van fysieke inspanningen is er een goed uitgeruste fitnesszaal, het sluitstuk van onze nieuwe "life health" tempel.


 • Escargots "Petit-Gris de Namur" (49 km) :

  Op de boerderij van de Vieux Tilleul ontdekt u de teelt van deze beroemde wijngaardslakken. Het bezoek duurt 1,30 uur en omvat het bezoek aan het groeiverblijf van de jonge slakken en de buitenverblijven, een videopresentatie over de verwerking (15 min), en de kers op de taart, een proeverij van 3 verschillende bereidingen met een glas mousserende wijn.


 • Subtropisch zwembad centerparcs (50 km) :

  Het subtropisch zwembad van centerparcs, het vroegere Sunparks heeft een in en outdoor bad dat toegankelijk is voor iedereen.
  Het golfslagbad is de enige in de Ardennen.Verder is er een hydrotube, glijbaan, jetstreams, jacuzzis, whirlpool en waterval. Er is een klein badje voorzien met glijbaan. Verder kan je nog genieten van de Solarium, burger express.
  In de zaal kan je tennissen, badmintonnen, squashen, tafeltennissen , bowlen, snookeren. Buiten is er tennis, minigolf, petanque, jogging, mountainbike.


 • Euro Space Center (57 km) :

  Alles over de ruimte en ruimtevaart. Van de Big Bang tot de meest futuristische plannen van de ruimteverkenning. Een ruimtewandeling waar ruimte tot leven komt dankzij de magie van licht, geluid, en beelden. Ontdek de planetentempel, het Columbus laboratorium, het Internationaal Ruimtestation en de Space Shuttle die beide op ware grootte werden nagebouwd.


 • La Ferme des Bisons (60km)

  U hebt de keuze uit verschillende attracties:

  Het huifkarcircuit is een originele manier om de bizons van dichtbij te bekijken.
  De Far-Weststraat in gezelschap van Coco biedt u een kijkje in een westerndecor in gezelschap van een bizon die door zijn moeder werd verstoten en met de fles is grootgebracht.
  De Indianententoonstelling is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de indrukwekkende Indiaanse cultuur

 • Evenementenkalender

  Op deze website kan je alle evenementen vinden in de provincie Luxemburg. Voor de omgeving van ons vakantiehuis kies je "Ourthe en Aisne"

Huur ons vakantiehuis voor uw welverdiende vakantie in de Ardennen.