Activiteiten


Durbuy is over de jaren heen uitgegroeid tot een trekpleister van natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Dankzij de recente investeringen is er ook een ruim aanbod aan in- & outdoor activiteiten bijgekomen. Binnen een straal van 3 km van de woning vindt je volgende populaire activiteiten. 

Adventure Valley


Adventure valley is één groot park geworden met verschillende activiteiten. Het bestaat uit zes hoogteparcours op drie verschillende hoogtes met meer dan 100 hindernissen, verschillende ziplines, een klimmuur, een grotten ervaring, een zipline, een free fall, een minigolf, een grote nieuwe speeltuin, een laser game, een tubing glijbaan, een nettenpark en tot slot nog een heus mountainbike parcour. Ideaal voor families, vrienden of team buildings.

Zwembad in Bohon


Dit zwembad van 500 m² met een kinderbad van 200m² is een waar plezier voor groot en klein. Geniet van het warme water in de jacuzzi (30°) of van de sauna die toegankelijk is voor alle +18 badgasten. Er is ook een sauna voor privé-gebruik: 20 € /uur. Jaarlijks maken 120.000 badgasten gebruik van dit zwembad dat op slechts 2 km van het stadje Durbuy ligt.

Na een duik in het water kan je iets eten en drinken in de brasserie van Bohon. Het terras kijkt uit op het kinderbad.
Vespa rijden


In samenwerking met Kim & Tom, de uitbaters van Camping Pont de Deulin in de Belgische Ardennen, gelegen binnen de driehoek Durbuy, Marche-en-Famenne en Hotton, kan je genieten van een Vespatocht doorheen het glooiend landschap van deze prachtige streek.


De camping ligt aan de oever van de rivier de Ourthe en biedt jou zo alvast een prachtige vertreklocatie.

La Fabrique 


Fast Tag: een nieuw, uitdagend en actief spel voor jong en oud, waar snelheid, moed en behendigheid zowel individueel als in team centraal staan. Alsook:


Een splinternieuwe 10 banen bowling

Een binnenspeeltuin Kidszone

Een vernieuwde lasergame


In de kantine, het kloppende hart van ‘de fabriek’ kan je genieten van een drankje en van heerlijke snack

Labyrinth van Barvaux


Van juli tot oktober beleef je een magisch avontuur!

Het Labyrint van Durbuy is een unieke attractie in België! Elke zomer beleeft groot en klein magische avonturen in dit gigantische maïsveld. Een doolhof waar je nooit meer uit zou willen!


Reuzegroot doolhof in een maïsveld van meer dan 11 ha waarin de bezoekers magische avonturen beleven. Fantastische attractie voor het hele gezin in een overweldigende natuurlijke omgeving.

Bezienswaardigheden


Durbuy mag dan wel de kleinste stad ter wereld zijn... aan avontuur schiet het niet te kort. Binnen een straal van 3 km van de woning vind je volgende populaire trekpleisters. 


Het beroep van ambachtelijk confituur maken ging hier over van vader op zoon. Door de seizoenen heen werden de schatten verwerkt, die geoogst werden in de directe omgeving, de tuinen en het kreupelhout van de Ardense wouden. Men maakt confituur van bloemen en wilde vruchten, maar ook traditionele confituur, gearomatiseerde azijn en geneeskrachtige producten zoals massageolie, balsems, tijmsiroop ... Een videofilm van acht minuten toont het fabricageproces. In de werkplaatsen bevinden zich borden met een korte uitleg.Je kijkt daarboven als het ware over de stad heen. Het panorama loont de moeite. Langs de Belvédère of het uitzichtspunt kan je het centrum bereiken via een steile weg. Voor wie het liever rustig aan doet, kan het toeristisch treintje nemen (alleen in het toeristisch seizoen).Gelegen op 8 min wandelen van het vakantiehuis ligt het historisch centrum van Durbuy. De oude gebouwen bieden onderdak aan kleine boutiques en verschillende bars en restaurants. Slenter overdag eens door de straten en ontdek zelf de gezelligheid van het zuiden. De microbrouwerij Marckloff, in 1989 gevestigd in het restaurant van de "Ferme au chêne" in het centrum van Durbuy, zet een oude traditie voort uit de 14de eeuw. Een microbrouwerij heeft beperkte afmetingen en verkoopt zijn product binnen een kort circuit (van brouwerij naar café). De fabricatiecyclus neemt een goede maand in beslag. De Marckloff is een amberkleurig bier.

 


Een park met een collectie van buksbomen (beter bekent als buxussen). Ze worden elke jaar in de vorm van dieren of voorwerpen gesnoeid. Het park (1 hectare groot) bestaat uit meer dan 250 figuren en sommige planten zijn meer dan 120 jaar oud.Het labyrint is een nieuw en uniek concept in de wereld van de themaparken. Het is een reusachtige, méér dan 8 hectare groot, doolhof van maïs, waarin iedereen, jong en minder jong, klein en minder klein, graag verdwaalt. Elk seizoen verandert zowel het thema als de vorm van het labyrint. Hierdoor staat het labyrint borg voor lol en amusement. Elke keer opnieuw.Het groendomein in een met bloemen en planten aangelegd park. Het park is heel het jaar gratis toegankelijk voor wandelingen.
Onthaal en tentoonstellingsruimte:
Uniek in België, een geheel van meer dan 50 biorama's opgesplits is 7 educatieve thema's: het platte land, het bos, de oevers, de migratie, het beleid van het natuurlijke erfgoed, de menselijke uitwerking en een kijk op het verleden, door een enscenering van zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën en insecten.Het domein de Palonge heet u welkom voor talloze activiteiten: kajaks, mountainbikes, E-bike, speeltuin, minigolf, valkerij, bezoek aan de burcht van Logne, archeologisch museum, schattenjacht, bakkerijmuseum, wandeling, ...Falconidae biedt U een...
een historische valkerijvoorstelling in het adembenemende decor van "Château fort de logne!" in de regio van DURBUY.
Diverse roofvogelsoorten zoals : valken, buizerds, uilen, gieren en arenden worden U getoond op de meest natuurlijke wijze.
De burcht welke hoog op de rotsen is gesitueerd laat ons toe alle roofvogels in hun natuurlijk element te tonen.
Het is niet ongewoon dat de arenden tot op 300 m. hoog over de vallei zweven, valken verdwijnen soms in de wolken, om zich daarna met een adembenemende duikvlucht, met snelheden van meer dan 250 km/u. aan U te tonen.
De uilen maken dan weer diskreet gebruik van de grillige vormen van de burcht. Kortom een valkerij voorstelling om niet te missen !!!Een ontdekkingstocht doorheen de wereld van het water. De rivier leren kennen en haar rol begrijpen. Een leefwereld ontdekken waar velen niet eens weet van hebben.
Je kan de fauna en flora van de Ourthe ontdekken in 16 aquariums en een 12m lange reconstructie van de rivierarm.
Er zijn 5 thematuinen en een mini golf.Uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië. Betreed de reuzengalerijen. Hier ontdekt u de rijk vorm- en kleurschakeringen van de kalkafzettingen. Kijk in een 35m diepe put. Bewonder de broze draperieën en luister naar de grommende stroom.De Toeristische Tramlijn van het Aisnedal is een levend museum van de Ardense buurtspoorwegen, waar de bezoeker de kans krijgt om te reizen zoals onze grootouders in de periode 1885 tot 1960, en dat in open of gesloten rijtuigen, al naargelang het weer. Tijdens een rit met de Toeristische Tramlijn van het Aisnedal ontdekken de reizigers enkele stukjes ongerept groen en genieten ze van een aangename en leerrijke tocht met natuur en authenticiteit als kernwoorden.Philippe Defroidmont ontdekte zijn passie voor chocolade in de familiebakkerij-patisserie. Met zijn vrouw, Christiane, richtte hij 1984 een chocolaterie op. Sinds 2006, is de chocolaterie gevestigd aan de rand van het bos van het Pays d'Erezée in het hartje van de Belgische Ardennen.

De vervaardiging wordt volledig uitgevoerd met respect voor de artisanale traditie met producten van de hoogste kwaliteit en 100% cacaoboter. Bij een bezoek kunt u zien hoe de chocola op ambachtelijke wijze verwerkt wordt tot pralines,chocoladerepen en -figuren, verschillende vullingen zoals praliné, ganache, marsepein, karamel, verse room maken deel uit van de assortimenten.

In een 12 minuten durende film ziet u het gehele productieproces: Van het oogsten van de cacaovruchten tot de uiteindelijke pralines. Daarna krijgt u natuurlijk een van de producten te proeven. Zo vers heeft u nog nooit een praline gegeten! Na de film kunt u nog even in de werkplaats kijken hoe het werk er in het echt aan toe gaat.

In het winkeltje zijn alle producten te koop zijn, maar ook allerlei ambachtelijke producten uit de streek.Een nieuw park van negen hectaren met een avontuurlijke weg langs 30 verbazingwekkende attracties waardoor u al spelend de 1001 geheimen van het woud zal kunnen ontdekken.Een bezoek aan dit park moet zeker op uw agenda staan. U kunt er wandeling maken door het park, er is een safaripark, een 3D-cinema, een speelplein voor groot en klein, er is een zeeleeuwenshow, ook is er een kinderboerderij, allerhande vogels zijn te bezichtigen in de grote volières, waaronder ook roofvogels.De Grotten van Remouchamps wordt sinds 1828 door toeristen bezocht. De harshoudende fakkels die destijds door de eerste bezoekers gebruikt werden, moeten maar een vage indruk nagelaten hebben, in vergelijking met de pracht dat heden te zien is, dankzij de luister van de moderne verlichting. De mysterieuze sfeer die hierdoor gecreëerd wordt overschrijdt van verre de glansrijke ondergrond.Pierre Jacob brouwt 3 bieren: een amber (6.5°), een smaakvol bruin (7.5°) en één op basis van honing (8°). Ze worden gebrouwd op basis van natuurlijke producten.Het Wildpark bevindt zich op 2 km van het stadscentrum van La Roche en Ardenne, in een buitengewoon kader. Langs het parcours van 1200 meter, dat u te voet aflegt, kunt u herten, hinden,damherten, moeflons, wolven, lynxen, wilde katten, vossen, bizons, uilen en boerderijdieren bewonderen.Malagne, de Gallo-Romeinse site, is sinds 1996 geopend. Het archeologisch park van Rochefort ligt rond de uitgegraven, versterkte, gerestaureerde en gedeeltelijk heropgetrokken overblijfselen van een van de grootste Romeinse villa's in Noord-Gallië. Je vindt er een levendig museum in open lucht, een polyvalent cultureel centrum over de Gallo-Romeinse tijd, een experimentele boerderij, een didactisch centrum.Dit museum van +/- 1.500m² telt drie verdiepingen. De bezoeker ontdekt meer dan 120 poppen van Amerikaanse, Engelse, Duitse en zelfs Schotse soldaten in gevechtsuitrusting, evenals uniformen van veteranen die aan de Slag om de Ardennen deelnamen. Eveneens te bezichtigen : een indrukwekkende verzameling wapens (licht en zwaar geschut), foto's, persoonlijke voorwerpen en uitrustingen die ter plaatse gevonden werden, evenals een twintigtal militaire voertuigen.In het park is er een verwarmd openlucht zwembad, een minigolf en een leuk speeltuintje voor de kleintjes.